Υλικά:
1 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα, (χάντρες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 1-2 κομμάτια πράσα)
1 κιλό κρέας (ότι κρέας να'ναι, κατά προτίμηση κατσικάκι )
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
4 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες, (προαιρετικά)
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κουταλιά πελτέ
1 πρέζα θυμάρι
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μαραίνουμε το κρεμμύδι με το άσπρο κρασί, προσθέτουμε το λάδι και το κρέας και τσιγαρίζουμε μέχρι να καβουρντιστεί και το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Συνεχίζουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις μισές ντομάτες, νερό να σκεπαστεί το κρέας, αλάτι πιπέρι και τα φασόλια.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τότε ρίχνουμε και τις υπόλοιπες ντομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να ψηθεί και να πήξει η σάλτσα του.
1 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα, (χάντρες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 1-2 κομμάτια πράσα)
1 κιλό κρέας (ότι κρέας να'ναι, κατά προτίμηση κατσικάκι )
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
4 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες, (προαιρετικά)
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κουταλιά πελτέ
1 πρέζα θυμάρι
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μαραίνουμε το κρεμμύδι με το άσπρο κρασί, προσθέτουμε το λάδι και το κρέας και τσιγαρίζουμε μέχρι να καβουρντιστεί και το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Συνεχίζουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις μισές ντομάτες, νερό να σκεπαστεί το κρέας, αλάτι πιπέρι και τα φασόλια.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τότε ρίχνουμε και τις υπόλοιπες ντομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να ψηθεί και να πήξει η σάλτσα του.