Υλικά
1 πακέτο (κιλού) κατεψυγμένα φύλλα
Για τη γέμιση
1 κιλό πράσα
¾ κιμά χοιρινό χοντροαλεσμένο
100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 (ή και παραπάνω, ανάλογα με τα γούστα) φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τα πράσα σε μικρές ροδέλες και τα βάζετε με λίγο νερό μέσα σε ένα τηγάνι. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους, ρίχνετε το λάδι και αρχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε τον κιμά και στο τέλος το μπέικον. Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε τη φέτα.
Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και τοποθετείτε το φύλλο. Ρίχνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο και το τρυπάτε με το πιρούνι για να εξατμίζονται τα υγρά της της πίτας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφιερωμένη συνταγή στην Χριστίνα! https://twitter.com/#!/CristinaSouzi
1 πακέτο (κιλού) κατεψυγμένα φύλλα
Για τη γέμιση
1 κιλό πράσα
¾ κιμά χοιρινό χοντροαλεσμένο
100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 (ή και παραπάνω, ανάλογα με τα γούστα) φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τα πράσα σε μικρές ροδέλες και τα βάζετε με λίγο νερό μέσα σε ένα τηγάνι. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους, ρίχνετε το λάδι και αρχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε τον κιμά και στο τέλος το μπέικον. Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε τη φέτα.
Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και τοποθετείτε το φύλλο. Ρίχνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο και το τρυπάτε με το πιρούνι για να εξατμίζονται τα υγρά της της πίτας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφιερωμένη συνταγή στην Χριστίνα! https://twitter.com/#!/CristinaSouzi