English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Ορειβατική Φασολάδα

Υλικά
2 κ. Φασόλια
5-6 μεγάλα Κρεμμύδια
1 κ. Καρότα
3-4 κλων. Σέλινο
1 κύβο Λαχανικών
3 κουτ. Κόκκινο Γλυκό Πιπέρι
4-5 κουτ. Ντοματοπελτέ
3-4 κουτ. Αλάτι
½ κ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε πρώτα 2 κ. φασόλια στη γάστρα. Προσθέτουμε 5 χοντροκομμένα κρεμμύδια. Κόβουμε σε φέτες περίπου 1 κ. καρότα και τα ρίχνουμε και αυτά στη γάστρα. Ψιλοκόβουμε 100 γρ. σέλινο και το ρίχνουμε μέσα, μαζί με 2 κουταλιές κόκκινο γλυκό πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών για νοστιμιά.
Τοποθετούμε τη γάστρα στο τζάκι έτσι ώστε να μην είναι πολύ κοντά στη φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη φασολάδα να σιγοβράσει για 3 ώρες. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε το αλάτι και 5 κουταλιές ντοματοπελτέ. Δεν τα βάζουμε από την αρχή για να μην αφρίσει το φαγητό. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει ακόμα 15 λεπτά μέχρι να μελώσουν τα φασόλια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...