English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Οκτωβρίου 2013

Γιαννιώτικη Κιμαδόπιτα!

Υλικά:
Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (8 φύλλα)
1 1/2 Κιλό κιμά πρόβειο
λίγο γάλα
8 παξιμάδια
6 αυγά
4 κουτ. σούπας βούτυρο
λίγο τυρί τριμμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι
ξύλο κανέλας ή μπαχάρι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, έως ότου ξανθίσει. Προσθέτετε τον κιμά και τον τσιγαρίζετε. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε την ντομάτα που έχετε ήδη λιώσει σε 1 ποτήρι νερό. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι καθώς και το μαϊντανό και την κανέλα. Αφήνετε να σιγοβράζει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πιει τα ζουμιά του. Εν τω μεταξύ, μουσκεύετε τα παξιμάδια με γάλα και αφού τα τρίψετε, τα ρίχνετε στο μαγειρεμένο κιμά. Προσθέτετε επίσης το τριμμένο τυρί και τα αυγά που έχετε ήδη χτυπήσει. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα με λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε τη γέμιση, τη στρώνετε και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφετε ένα - ένα πάλι με βούτυρο. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με μυτερό μαχαίρι και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

http://www.zagorisio-filo.gr/index.php/2012-03-01-22-50-59
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...