Η 42η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι το "Κους-Κους το μεσημέρι!(και το βράδυ)!". Πρόκειται για το γνωστό κουσκουσάκι, φτιαγμένο με έναν διαφορετικό τρόπο... Για ελάτε να το δούμε:
Υλικά
4 φλιτζάνια του τσαγιού κουσκουσάκι (για κάθε φλιτζάνι κουσκουσάκι, υπολογίστε και 4-5 φλιτζάνια νερό για το βράσιμο)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κλωνάρια άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 σκληρό κεφαλοτύρι (κομμένο σε χοντρά κομμάτια-κύβους)
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτιμίξερ όλα τα υλικά, να γίνουν χυλός , ΕΚΤΟΣ απο το 1 φλιτζάνι μανιτάρια, το κεφαλοτύρι και το κουσκουσάκι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τον χυλό στο νερό που βράζει, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μανιτάρια και το κουσκουσάκι, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις σβήσουμε το μάτι, προσθέτουμε και τους κύβους απο το κεφαλοτύρι αφήνουμε την κατσαρόλα καπακωμένη για 5 λεπτά και σερβίρουμε!
Έτοιμο το "Κους-Κους το μεσημέρι (και το βράδυ)!".
Υλικά
4 φλιτζάνια του τσαγιού κουσκουσάκι (για κάθε φλιτζάνι κουσκουσάκι, υπολογίστε και 4-5 φλιτζάνια νερό για το βράσιμο)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κλωνάρια άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 σκληρό κεφαλοτύρι (κομμένο σε χοντρά κομμάτια-κύβους)
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτιμίξερ όλα τα υλικά, να γίνουν χυλός , ΕΚΤΟΣ απο το 1 φλιτζάνι μανιτάρια, το κεφαλοτύρι και το κουσκουσάκι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τον χυλό στο νερό που βράζει, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μανιτάρια και το κουσκουσάκι, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις σβήσουμε το μάτι, προσθέτουμε και τους κύβους απο το κεφαλοτύρι αφήνουμε την κατσαρόλα καπακωμένη για 5 λεπτά και σερβίρουμε!
Έτοιμο το "Κους-Κους το μεσημέρι (και το βράδυ)!".