Υλικά
- 1.5 κιλό χοιρινά μπριζολάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ξίσμα απο 2 λεμόνια
- αλατοπίπερο
- μπόλικη ρίγανη και δεντολίβανο
- 8-10 φυλλαράκια δάφνης
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για να κάνουμε την μαρινάδα. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα μπριζολάκια στο μείγμα.
Αφήνουμε το μπώλ με τα μπριζολάκια στο ψυγείο για 4-5 περίπου ώρες. Έπειτα τα αφήνουμε περίπου 45′ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα τοποθετούμε στην σχάρα μας. Στη σχάρα δεν πρέπει να έχουμε δυνατή φωτιά, αλλά να έχουμε πιάσει μια καλή θερμοκρασία. Ισχύει πάντα το γνωμικό: “η θερμοκρασία ψήνει”. Τοποθετούμε τα μπριζολάκια και τα γυρίζουμε μόλις ροδίσουν. Προσοχή, δεν πρέπει να ξεροψηθούν! Μόλις δείτε ότι είναι έτοιμα τα σερβίρετε με λεμόνι.
- 1.5 κιλό χοιρινά μπριζολάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ξίσμα απο 2 λεμόνια
- αλατοπίπερο
- μπόλικη ρίγανη και δεντολίβανο
- 8-10 φυλλαράκια δάφνης
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για να κάνουμε την μαρινάδα. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα μπριζολάκια στο μείγμα.
Αφήνουμε το μπώλ με τα μπριζολάκια στο ψυγείο για 4-5 περίπου ώρες. Έπειτα τα αφήνουμε περίπου 45′ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα τοποθετούμε στην σχάρα μας. Στη σχάρα δεν πρέπει να έχουμε δυνατή φωτιά, αλλά να έχουμε πιάσει μια καλή θερμοκρασία. Ισχύει πάντα το γνωμικό: “η θερμοκρασία ψήνει”. Τοποθετούμε τα μπριζολάκια και τα γυρίζουμε μόλις ροδίσουν. Προσοχή, δεν πρέπει να ξεροψηθούν! Μόλις δείτε ότι είναι έτοιμα τα σερβίρετε με λεμόνι.