English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Ιουνίου 2012

Τουρλούτες γαστράτες μπριζόλες by Act

Η 23η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι οι "Τουρλούτες γαστράτες μπριζόλες". Το πιάτο μου προέκυψε τελευταία στιγμή ως έμπνευση, διότι τα υλικά (πατάτες & μπριζόλες) τα προόριζα για κλασσικό φούρνισμα στο ταψί, όμως αποφάσισα να χρησιμοποιήσω και κάτι λαχανικά που μου είχαν περισσέψει και θα σάπιζαν, καθώς και την γάστρα που έπιανε σκόνες τόσο καιρό.
Υλικά
2 μεγάλες χοντρές μπριζόλες
10 πατάτες (απο όλα τα μεγέθη για να βάλουμε και μικρές ολόκληρες στη γάστρα)
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
2 μελιτζάνες
4 καρότα
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό (κοκτέιλ φρούτων ή πορτοκάλι)
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι

για τη μαρινάδα
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
5 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέση)
1 ματσάκι μαϊντανό (χοντροκομμένο)
ρίγανη, δυόσμο
λίγο λάδι

Εκτέλεση
Απο το προηγούμενο βράδυ ετοιμάζουμε την μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις μπριζόλες, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα προσθέτουμε στη γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, κι απο πάνω βάζουμε τις μαριναρισμένες μπριζόλες (αφού τις στραγγίξουμε πρώτα) κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , για περίπου 100 λεπτά στους 220-250 βαθμούς.
Έτοιμες οι "Τουρλούτες γαστράτες μπριζόλες by Act"!
(συνοδεύουμε με δροσερό τζατζίκι)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...