English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Ιουνίου 2012

Σπετσοφάι φούρνου με μυρωδιές Πηλίου

Υλικά:
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε τέταρτα
2 μελιτζάνες κομμένες σε λωρίδες
3 ντομάτες
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα Πηλίου
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κόλιαντρο
2-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση:
Βάζετε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μία ώρα. Αφού της στραγγίξετε και της στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας τις τηγανίζετε σε λίγο λάδι. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε και τηγανίζετε και τις πιπεριές. Βουτάτε τις ντομάτες για 3 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό, τις αποφλοιώνετε και τις κόβετε σε τέταρτα.
Σε ένα ταψί στρώνετε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Καλύπτετε με τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες.
Ψήνετε το σπετσοφάι στους 180-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. 
Σερβίρετε με φέτα και φρέσκο ψωμί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts