English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Νοεμβρίου 2011

Καροτινό μακαρονάκι by Act

Η 2η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι το "Καροτινό μακαρονάκι" μου, το οποίο δημιούργησα πρώτη φορά σήμερα το μεσημέρι και το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο κι ελαφρύ.
Λόγω οικονομίας στο νοικοκυριό, είναι φαγητό με λίγα και φτηνά υλικά (απόλυτα θρεπτικά και χορταστικά όμως), άρα μπορείτε να το μαγειρέψετε όλοι!
Υλικά
1κιλό καρότα
1/2κιλό κοφτό μακαρονάκι
2 φακελάκια τσαγιού λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα (περίπου στα 4 το κάθε καρότο) και τα βράζουμε με τα 2 φακελάκια τσαγιού λεμόνι για 10 λεπτά σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό.
Στη συνέχεια αφαιρούμε και πετάμε τα φακελάκια τσαγιού, και προσθέτουμε ακόμα 1 λίτρο νερό, 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο, το μακαρονάκι, αλάτι, πιπέρι, και την πρέζα ζάχαρης.
Ανακατεύουμε καλά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε το νερό που ίσως περίσσεψε, το αφήνουμε 5 λεπτά να "χαλαρώσει", κι έτοιμο για σερβίρισμα το Καροτινό μακαρονάκι!
(Αν δεν έχετε φακελάκια τσαγιού λεμόνι, αντικαταστήστε τα με τον χυμό και το ξύσμα μισού λεμονιού)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...