English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Νοεμβρίου 2011

Μουσακάς με κολοκυθάκι

Υλικά
1 ½ κιλό κολοκυθάκια
¾ κιλού μοσχαρίσιος κιμάς
1 1/2 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¾ κούπας κίτρινα μαλακά τυριά
λίγη γαλέτα
1 δόση μπεσαμέλ
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Για την μπεσαμέλ
1 κούπα αλεύρι
4 κούπες γάλα πλήρες
½ κούπα φυτικό λίπος
1 κούπα τριμμένα κίτρινα μαλακά τυρια
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος. Τα απλώνουμε σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ύστερα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν!
Για τον κιμά
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Ύστερα προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και περιμένουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φρυγανιά.
Για την μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση. Βάζουμε το φυτ. λίπος στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το φυτικό λίπος ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά και γρήγορα ώστε να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν όλα ένας χυλός. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά να βράσει σε χαμηλή φωτιά για να δέσει.
Πασπαλίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με φρυγανιά. Στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια. Προσθέτουμε λίγα τριμμένα τυριά. Ύστερα βάζουμε τον κιμά, τα υπόλοιπα κολοκυθάκια, το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με μπεσαμέλ! Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά και τρίβουμε λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...