Υλικά
400 γρ. ταλιατέλλες με αυγά3 πιπεριές ψιλοκομμένες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κιλό τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
3/4 φλυτζανιού κρασί μαυροδάφνη
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε με το κεφαλοτύρι.
Σε μια κατσαρόλα με το λάδι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το μπέικον και την πιπεριά. Προσθέτετε την τομάτα και βράζετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και σβήνετε με το κρασί.
Βράζετε για 5 λεπτά ακόμη και περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.