English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Ταλιατέλλες του μπαρμπέρη

Υλικά
400 γρ. ταλιατέλλες με αυγά
3 πιπεριές ψιλοκομμένες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κιλό τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
3/4 φλυτζανιού κρασί μαυροδάφνη
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε με το κεφαλοτύρι.
Σε μια κατσαρόλα με το λάδι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το μπέικον και την πιπεριά. Προσθέτετε την τομάτα και βράζετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και σβήνετε με το κρασί.
Βράζετε για 5 λεπτά ακόμη και περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...