Υλικά
2 ώριμα αβοκάντος
1 φλιτζ. βραζιλιάνικα φυστίκια2 ώριμα αβοκάντος
1 φλιτζ. ηλιόσπορους
½ κόκκινη πιπεριά
½ λεμόνι
2 σκελ. σκόρδο
5 φύλλα μαϊντανού
2 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. Tamari (Σάλτσα Σόγιας)
Αλάτι
Ελιές
Εκτέλεση
Bάζουμε τους ξηρούς καρπούς στο νερό, για να φουσκώσουν, περίπου τρεις ώρες. Κόβουμε ½ πιπεριά Φλωρίνης. Κόβουμε επίσης ½ λεμόνι και το ξεφλουδίζουμε. Παίρνουμε και τις δύο σκελίδες σκόρδο και τις καθαρίζουμε και αυτές. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το μαρούλι.
Αφού περάσουν τρεις ώρες, ρίχνουμε τους φουσκωμένους ξηρούς καρπούς στο μούλτι (ή στο μπλέντερ) μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Χτυπάμε καλά (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό) μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι, όσο πιστεύουμε ότι χρειάζεται. Λίγο πριν σερβίρουμε κόβουμε τα δυο αβοκάντος στη μέση και τα ξεφλουδίζουμε. Αυτό γίνεται στο τέλος γιατί το αβοκάντο έχει την ιδιότητα να μαυρίζει πολύ γρήγορα. Βγάζουμε προσεκτικά το κουκούτσι που έχουν και γεμίζουμε με τη κρέμα. Γαρνίρουμε με ελιές.